5 tips om het voorjaar in huis te halen

Nu we allemaal veel meer thuis zijn, vertragen en ons bewust zijn van onze leefomgeving, is het goed om je interieur nog eens onder de loep te nemen. Waar kun je nog winst maken zodat je je net zo happy thuis voelt als in dat gezellige koffie tentje, dat leuke trendy lunchcafé of die hippe strandtent.

Fris is het toverwoord; zorg voor een frisse basis, maar hoe doe je dat? De afgelopen jaren werd het steeds meer een trend om je tuin bij de woonkamer te trekken. Je interieur van binnen naar buiten door te voeren; de lounge sets, hangmatten/stoelen en waren niet aan te slepen. Maar andersom ook, buiten werd naar binnen gehaald. Steeds meer natuur thema’s doken op en waren terug te vinden in stoffen, kussens, accessoires en behang.

5 tips om het voorjaar in huis te halen
5 tips om het voorjaar in huis te halen

Planten binnen kwamen weer in opmars en alles mocht weer kneuterig worden. Maar het gevaar dat je om komt in de rommel, het frisse gevoel kwijtraakt en een onrustig interieur krijgt, ligt op de loer. Dus hoe houden we de boel fris en creëren we dat ”zen gevoel” waar we ons zo lekker ontspannen bij voelen, nu in deze tijd waar toch al zoveel prikkels op ons af komen.

1. Gebruik frisse kleuren, voeg extra wit tinten toe aan de basis door simpelweg even een kwast over de muur te halen of gebruik lichte accessoires zoals kussens, kleden, plaids wanneer je meubelen al veel kleur hebben.

2. Werk voor een beetje contrast met een aanvullende kleur die een mooie frisse uitstraling geeft. Een blauw tint, aqua, paars, roze of grijs kan ook een mooi contrast geven.

Kijk eens naar een bos bloemen die je mooi vindt; waarom vind je deze mooi, wat doen de kleuren en hoe zijn ze in verhouding gebruikt? Zo kom je erachter wat jouw kleuren zijn en hoe je ze kunt inzetten. Waak er wel voor dat het geheel niet te bont gaat worden.

3. Als je daar juist van houdt kun je het beste een rustige basis creëren en bijvoorbeeld één onderwerp toevoegen dat dit weergeeft:
– Een mooie bonte vaas eventueel met kleurige bloemen erin;
– Op 1 muur een bont behang toepassen;
– Een bont kleed op de grond of zelfs een meubelstuk bekleden met een bonte stof.

4. Erg gewaagd dus voor degene die niet bang zijn om met kleur te werken, kies voor een kleur als basis, trek deze consequent door en zoek er een mooie contrast kleur bij. Bont maar toch fris en gewaagd.

5. Werk zoveel mogelijk met natuurlijke materialen zoals echt hout, bamboe, riet en natuursteen, dat geeft ook een fris ”zen gevoel”. Dus fris is niet perse gebonden aan wit maar staat en valt bij frisse kleuren en vermijd overdaad. Gooi regelmatig de ramen even flink open en je hebt je heerlijk frisse interieur.

Veel succes! Liefs, By-Louise

5 tips om het voorjaar in huis te halen
5 tips om het voorjaar in huis te halen