5 Thuis Quarantaine Tips

Lieve mensen,

Wel of niet een interieur blog schrijven nu, natuurlijk ging dat door mijn hoofd. In eerste instantie dacht ik: ”Nee, heeft geen prioriteit nu iedereen zoveel aan z’n hoofd heeft”, maar tijdens een wandeling dacht ik: ”Waarom niet”, niet uit commercieel oogpunt maar uit menselijk oogpunt. Juist nu we zo aan huis gebonden zijn is het heel belangrijk om je daar goed te voelen. Wat hebben we daarvoor nodig, echt niet veel en er hoeft ook niks voor aangeschaft te worden nu. Maar laten we het wel zo aangenaam mogelijk maken met simpele dingen nu we zo aan huis gebonden zijn met elkaar of alleen. Vandaar dat ik mijn blog weer opstart en probeer jullie wat simpele tips te geven om je huis aan te passen aan de huidige situatie zodat het praktisch goed werkt en tevens aangenaam voelt in deze tijd.

Ook plaats ik wat mooie foto’s om bij weg te dromen want de lente waar we zo’n behoefte aan hebben komt er aan. Laten we hem een beetje naar ons toe halen nu wij beperkt de lente mogen begroeten.

We beginnen met binnen zitten en werken:

1. Gooi ‘s ochtends de ramen en gordijnen open en zorg voor frisse lucht.

2. Veel mensen werken thuis nu, dus kijk even bewust of de indeling voldoet aan de eisen van de huidige situatie: waar willen we zitten werken, eten, huiswerk maken, socialiseren met het gezin etc. Voor kinderen die nu ook thuis zijn biedt dat ook duidelijkheid in tijden waar bijna alles anders en onzeker is.

3. Hou je werkplek fris en rustig en zorg ervoor dat je niet kunt worden afgeleid door dingen. Overleg even goed met elkaar wat het beste werkt voor je, dan vermijdt je wrevel.

4. Laat je inspireren door de lente en ga tekenen, schilderen, fotograferen.

5. Kijk met een frisse blik naar je interieur en verander een paar kleine dingen; de kussentjes,
of maak van kleine accessoires een groep, een tak of bloemetje op een vaas uit je tuin of van de bloemist die nu ook onder druk staat, geeft je het lente gevoel.

Steek een kaarsje/waxine lichtje aan ‘s avonds en sta samen even stil bij de vele mensen die zich voor ons/elkaar inzetten en dat we er nu moeten zijn voor elkaar en elkaar nodig hebben.

Kijk naar de Italianen die muziek gaan maken op hun balkons zodat niemand zich alleen en geïsoleerd hoeft te voelen. Kwestie van creatief denken en dat kunnen we allemaal.

Lieve mensen, blijf gezond, zorg voor elkaar en als je iets aan mijn tips hebt en een foto opstuurt van wat je er mee gedaan hebt, plaats ik het. Leuk als we elkaar kunnen inspireren.

Ik denk dat, dat goed is nu we niet meer zo vanzelfsprekend elkaar even kunnen opzoeken, omhelzen en een handje helpen. We moeten creatief denken en nieuwe manieren zoeken om toch de verbinding met elkaar aan te gaan.

Ik hoop dat ik dat via deze blog kan en mag blijven doen.

Liefs By-Louise