5 Tips voor het inrichten van je huis

Over By-Louise

Deze keer zal ik jullie meer vertellen over By-Louise. Na 15 jaar mijn eigen interieuradvies/ontwerp bureau LTB-restyling te hebben gehad, besloot ik een eigen label op te zetten. Ik vond dat als ik op zoek was voor mijn klanten, er weinig interieur winkels waren en de winkels die er wel waren vaak de standaard artikelen/merken verkochten of net niet hebben wat je zoekt. Dus ging ik aan de slag en zo ontstond de eerste collectie van By-Louise; mooie eyecatchers om verliefd op te worden. Een uitgebreide collectie By-Louise kussens, lampenkappen en stoeltjes aangevuld met mooie exclusieve merken stoffen, behang, kleden en accessoires van de mooiste merken zoals Designers Guild, Ralph Lauren, Christian Lacroix, Nobilis, Osborne & Little enz. Veel kan op maat en naar wens van de klant.

De vijf beste tips op een rijtje

Ik ga jullie elke week inspireren, adviseren en begeleiden door steeds 5 tips te geven die belangrijk zijn voor de opbouw van een interieur waar je happy van wordt.

Deze week beginnen we met 5 tips voor de basis van je interieur:

Tip 1: Zorg dat je interieur eenheid en dus harmonie uitstraalt.

Dat kan doormiddel van een goed ton sur ton kleurenpalet voor op je muren. Dat is een kleurenpalet van 1 kleur in verschillende tinten, pas deze basis kleuren overal toe in je huis. Als je durft kun je daarna best een contrast kleur gebruiken om bepaalde hoeken uit te lichten zodat het niet te eentonig wordt.

Tip 2: Goede verlichting, op de juiste plek

Verlichting is heel belangrijk, zeker als je huis niet al te veel licht van zichzelf heeft, zorg dan voor goede lampen op de juiste plek en werk eventueel met een spiegel die extra licht reflecteert.

Tip 3: De meest geschikte vloer

Denk goed na wat voor type vloer je mooi vindt en of deze ook bij je leefsituatie past. Dus als je bijvoorbeeld leeft samen met kinderen en een hond kies dan voor een praktische vloer die ook goed schoon te maken is.

Tip 4: Maak het af met mooie accessoires

Selecteer mooie accessoires (liefst niet te veel kleine dingen) en groepeer ze.

Tip 5: Moodboard

Maak een moodboard om alvast een sfeerimpressie te creëren en werk van daaruit je plan verder uit.

Ik hoop dat jullie hier mee aan de slag kunnen, liefs van mij en volgende week meer.